Til hovedinnhold

10 tips for mindre matsvinn

matsvinn restemat

Det kastes enorme mengder mat i Norge. Faktisk går hver femte handlepose rett i søpla. Heldigvis er det enkle grep som skal til for å spare både miljøet og lommeboka.

En stabel med tallerkener med matrester på.

Mange muligheter

Her er 10 enkle tips vi alle kan ta i bruk for å redusere matavfallet 

Hva så med restematen? Her er en liten oversikt:

  • Kokte grønnsaker (ferske)  – 3-4 
  • Kokt pasta – 3-5 
  • Kokt ris – 1 uke
  • Skinke, kokt og oppdelt – 3-4 dager
  • Pølser – 1 uke
  • Kokt fisk, kjøtt, kylling og gryteretter – 1-2 dager
  • Supper og stuinger – 3-4 dager
  • Kokt sjømat – 3-4 dager

4 supre måter å bruke restemat på

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆