Til hovedinnhold

Den tradisjonelle, den raskeste og den beste fiskegratengen

3 OPPSKRIFTER PÅ FISKEGRATENG

Fiskegrateng er middagen som både små og store elsker, og som både erfarne og nybegynnere på kjøkkenet kan klare å lage selv

Fiskegrateng er deilig og populær hverdagsmat. Den milde smaken er barnevennlig, og blir aldri så kjedelig at vi vokser fra den. Dessuten kan fiskegratengen lages på så mange måter og med ulike ingredienser, at det er ingen grunn til å gå lei.

Fiskegrateng  er tradisjonskost, som ofte har vært laget på rester.

–  Når det var kokt fisk til middag i «gamle dager», ble det nesten alltid kokt så mye at det ble nok til en restemiddag en dag senere, forteller hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig i boka si «Matminner».

– Fiskegrateng, plukkfisk og plukkfiskkaker sto jevnlig på menyen.

Espelid Hovig tipser videre om at det er best å rense fisken for skinn og bein mens den er varm. Hvis du har kald fisk du ønsker å lage restemat på, kan du helle kokende vann over og la den stå noen minutter før den renses.

Fiskegrateng fra bunnen av

Ikke et vondt ord om frossen fiskegrateng, som kan være fin å varme opp på travle dager. Likevel er det ikke mye ekstra tid som går med til å lage en egen fiskegrateng fra bunnen av.

Snarere tvert i mot, kan det faktisk være tid å spare! De fleste frossen-gratengene trenger rundt 50 minutter i ovnene. Hvis du lager en enkel fiskegrateng, kan du ha middagen på bordet på halve tiden.

Likevel, det er ikke alltid middagen skal lages eller spises i en fei. Også disse dagene kan fiskegrateng gjøre seg på menyen. Med det lille ekstra i sausen eller en ny ingrediens i formen, kan fiskegrateng serveres både til gjester og på fester.

Vi har funnet frem tre fiskegrateng-oppskrifter med ulike smaker og vanskelighetsgrader. Finn din favoritt, eller varier etter anledning. 

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn