Til hovedinnhold

Alt blir bedre med avokado

Har du en avokado for hånden blir grillmaten god uansett. Det er nemlig nesten ikke grenser for hva du kan bruke avokado til, bare sjekk her!

grillet-avokado

Avokado er en vidunderfrukt som kan moses, stekes, grilles, friteres og spises naturell. Avokado inneholder ganske mye fett (heldigvis det gode en- og flerumettede fettet) som gjør at du blir mett og god av retter med avokado. I tillegg passer den kremte, nøtteaktige smaken til nesten alt.

Her får du supergode oppskrifter og tips på snadder med avokado:

1. Grillet avokado

Du skjærer avokadoen i to, fjerner steinen og griller snittflaten i ca. 20 sekunder på sterk varme. Så kan du fylle hullet i midten med rekesalat eller tomatsalsa. Salt og pepre og hell litt god extra virgin olivenolje over. En lekker forrett eller tilbehør til grillmaten.

 2. Bacon er bestevennen til avokado

Avokadobåter kan pakkes inn i bacon og stekes i pannen eller på grillen. Det smaker kjempegodt til torsk eller grillede skalldyr.

3. Tapasvinner

Du kan også pakke inn avokadobåter i ost og spekeskinke. Perfekt tilbehør til tapasbordet. 

4. Enkel og kjempegod salat

Avokado er nydelig i salater. Skjær den i skiver eller i terninger og bland den forsiktig med agurk, tomater og spinatblader. Dette er en enkel, men veldig god salat som går til det meste. Du kan til og med tilsette kokte egg.

5. Favorittfrokost Down Under

Egg og avokado er kjempegodt sammen, så det er ikke uten grunn at favorittfrokost nummer én i Australia er most avokado på toast med posjert egg.

Trikset for å åpne avokado

Avokadoskader er en vanlig hjemmeulykke, ifølge Oslo skadelegevakt. Det vanligste er å hugge seg i hånden når man skal fjerne steinen. Du kan enkelt fjerne steinen uten å risikere skade: Istedenfor kniv bruker du en spiseskje til å vippe ut steinen.

Slik ser du at avokadoen er moden

Dette er det vanskelige spørsmålet. Man skal ikke klemme på avokadoen for da går kjøttet i stykker, men du kan føle lett med tommelen mot skinnet. Føles den hard er den ikke moden, men slipper skallet litt når du drar fingeren over, er den spiseklar.

For å unngå å få en brun og overmoden avokado hjem, kan du prøve stilktrikset; fjern den lille stilken og se på fargen i hullet. Er den grønn, er avokadoen fin, er det brunt, er den overmoden.

Tips!

Avokadokjøttet oksiderer (misfarges) i kontakt med luft, så et godt tips er å presse litt sitronsaft over kjøttet når du har skåret den opp. Da beholder du den flotte grønnfargen.

6 superdigge oppskrifter med avokado

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit