Til hovedinnhold

Metodene som gir perfekt laksefilet

Laksefilet er godt, sunt og lett å tilberede hvis man følger noen enkle råd. Fisken kan tilberedes i stekepanne, i ovn eller på grill. Men uansett metode er det avgjørende at den ikke stekes for lenge.

To rå laksefileter på matpapir, med friske stenger av gressløk.

Slik tilbereder du laksefilet så den blir saftig og god – uansett metode.

Her er tipsene Iselin kommer med

1. Bruk en god og varm stekepanne

2. Med eller uten skinn?

3. Vær tålmodig!

Slik steker du laksefilet riktig

I stekepanna:

Ovnsbakt:

Wok: 

Serveringstips

  • Alt av grønnsaker, etter sesong og smak.
  • Salat, vårløk, agurk, avokado. 
  • Pureer og mos. 
  • Rømme, sitron eller  bare en god olivenolje.
  • Poteter, pasta, couscous eller ris. 
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆