Til hovedinnhold

Slik får du perfekt pizzabunn

Ferdigbunn, posemiks eller lage fra scratch? Her er tipsene som gir best pizzabunnresultat.

Rund pizza Margherita med rød saus og ost, toppet med fersk basilikum. En hånd i bildet som tar opp et stykke pizza.

Posemiks eller hjemmelaget?

Hemmeligheten ligger i melet og tykkelsen

5 tips som hever pizzabunnen

  • Bruk kjøkkenmaskin eller kna deigen godt sammen for å få en luftig og smidig deig. 
  • La deigen heve lunt.
  • Når du baker ut deigen, bruk kjevle eller hendene. Klem deigen slik at det blir en forhøyet kant rundt pizzabunnen
  • Etter fyllet er lagt på, pensle deigkanten med olje
  • Stek pizzaen med høy varme i ovnen, og forvarmet stekebrett (eller pizzastein/pizzastål).

Pizzadeig fra pose

Slik lager du pizza

  • Følg stegene på bunnmikspakken for å lage pizzadeigen.
  • Når deigen er ferdig hevet: ha mel på bakebordet og form til en rund pizza.
  • Fyll med ønsket fyll/topping.
  • Forvarm ovnen med et stekebrett i ovnen.
  • Stek i ovn på 275 grader. i ca 10-12 minutter eller til den er gylden.