Til hovedinnhold

Slik lager du kjapp tapas

Tapas er små retter med gode smaker som både er lettvint og morsomt å servere! Her får du oppskriften på en vellykket tapaskveld!

Tapasbord med forskjellige retter på fat. Deriblant kyllingklubber, bruschetta, melon med spekeskinke og hjemmelaget aioli. Ostefat med forskjellige oster i midten.

Spansk fingermat

Tapas for ca 4-5 personer:

  • Lag bruschetta, aioli og kylling, se oppskrifter nedenfor. Kylling og bruschetta tilberedes samtidig i ovnen for å spare tid. Mens det er i ovnen lager du ostefatet og skinkefatet.
  • Lag et ostefat med ulike oster som kan være Jarlsberg, Castello Blue og Brie. Server gjerne med tørket fiken, oliven, små tomater og druer. Beregn 150 g av hver ost. Kutt gjerne små ostebiter av Jarlsberg og oliven på coctailpinne. Her har vi brukt grønn oliven med paprika.
  • Velg en god spekeskinke og honningmelon. Kutt honningmelonen i små biter. Tre melon og spekeskinke på en coctailpinne eller legg alt på et fat. Bruk 150 g spekeskinke og ½ melon.
  • Kos deg med matlagingen og serveringen. 
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆