Til hovedinnhold

Løk kan brukes til alt

Sunt og godt

Av alle grønnsakene vi har er nok løk den som passer i flest matretter. I tillegg er den næringsrik og setter god smak!

Kanskje mer allsidig enn poteten

De mest brukte løkvariantene

Renner tårene du når du kutter løk?

  • Oppbevar løken i kjøleskapet eller la den bade i isvann i 10 minutter før du skjærer i den. Da hemmer du svovelforbindelsene i løken, som fremkaller tårene.
  • Kutt av topp og bunn på løken og del den i to. Fjern deretter «kjernen». Det er nemlig denne du gråter av når du kutter i løken.
  • Skyll både kniv, skjærefjøl og løken i iskaldt vann før du begynner å kutte.
  • Kutt løk under kjøkkenvifta eller ved et åpent vindu.
  • Ta på deg briller, kontaktlinser, solbriller eller slalåmbriller.
  • Slip kniven på forhånd. Skarpe kniver gjør at du gråter mindre av løk enn sløve kniver.
  • Tygg tyggis mens du kutter løken.

Slik lager du syltet rødløk