Perfekt kjøtt på grillen - Så lenge skal kjøtt hvile
Grill PerfektFor å få det perfekte kjøttet på grillen er det viktig å la kjøttet hvile, men hvor lenge må kjøttet hvile? Og skal kjøtt hvile under folie? Svarene får du her!

Vent litt - la kjøttet hvile!
Det er lett å tenke at maten er best direkte fra grillen, men vent litt! For at kjøttet skal holde seg saftig og godt må det hvile litt før du setter gaffelen i det. Tenk på det som en liten sommerferie for kjøttet, hvor det får tid til å samle seg og bli klar til måltidet.
Skal kjøttet dekkes til?
Nei! Kjøttet skal ikke dekkes til når det hviler etter grilling. Da blir stekeskorpen myk og du risikerer faktisk at kjøttet blir overstekt og seigt.
La kjøttet hvile uten folie, kjøkkenhåndkle eller lokk for best resultat.
Hvor lenge skal kjøttet hvile?
Naturligvis trenger forskjellige typer kjøtt forskjellig mengde hviletid, og derfor har vi i Coop Grill Perfekt laget en tabell til deg med alle tidene du trenger å kunne!
STORFE
ENTRECÔTE | 400 g | 5 min |
YTREFILET | 350 g | 2-3 min |
FLANK STEAK | 600 g | 10 min |
TOMAHAWK | 600 g | 10 min |
T- BONE STEAK | 500 g | 10 min |
HAMBURGER | 250 g | 2-3 min |
GRILLSPYD | 80 g | 2-3 min |
BRISKET | 1 kg | 20 min |
SVIN
GRILLRIBBE I SKIVER | 2-3 min | |
SOMMERKOTELETTER | 2-3 min | |
PIGWINGS | 2-3 min | |
YTREFILET | 250 g | 2-3 min |
GRILLKOTELETTER | 3 min | |
SPARERIBS | 800 g | 3-5 min |
BABY BACK RIBS | 800 g | 5 min |
GRILLFILET | 450 g | 5 min |
GRILLRIBBE AV NAKKE | 1,5 kg | 5 min |
SPARERIBS | 1 kg | 5 min |
YTREFILET | 450 g | 5 min |
GRILLBEN | 800 g | 10 min |
SVINENAKKE | 600 g | 10-15 min |
FLINTSTEK | 1 kg | 15-20 min |
FÅR OG LAM
LAMMEKOTELETTER | 2-3 min | |
FÅREFILET | 250 g | 3-5 min |
INDREFILET AV FÅR | 350 g | 5 min |
LAMMELÅR I SKIVER | 5 min |
KYLLING
KYLLINGBURGER | 300 g | 3-5 min |
KYLLINGSPYD | 300 g | 3-5 min |
LÅRKLUBBER | 3-5 min | |
KYLLINGFILET | 400 g | 5-7 min |
LÅRFILET | 900 g | 5-7 min |
HEL KYLLING | 1,4 kg | 20 min |
FISK
KVEITEFILET | 200 g | 2-3 min |
LAKSEFILET | 200 g | 2-3 min |
LAKSEFILET | 500 g | 3-5 min |
ØRRETFILET | 500 g | 3-5 min |
LAKSEFILET HEL SIDE | 600 g | 5-7 min |
PØLSER
BRATWURST | 2-3 min |
CHORIZO | 2-3 min |