Til hovedinnhold

10 ting du kan bruke resten av tacosalsaen til

Du kommer aldri til å kaste restene av tacosalsaen igjen. Det kan brukes til mye mer enn bare taco!

Rund pizzabunn ligger på lyst blått underlag. Hånd brer tacosalsa over bunnen.

Etter tacomiddagen er spist opp, blir det nesten alltid en slant igjen i glasset med tacosalsa. Siden mange kanskje ikke vet hvor mye du kan bruke salsarestene til, har den en lei tendens til å ende opp i søppelkassen. 

Men det var frem til nå. Her får du nemlig ti knallforslag til bruksområder for halvfulle salsaglass – inspirert av det amerikanske matnettstedet Serious Eats.

1. I eller oppå omeletten


Foto: Nussara Guldberg.

Tacosalsaen er proppfull av tomater og chili, som begge går veldig godt sammen med egg. Så prøv den gjerne enten som fyll eller topping neste gang du skal lage omelett. Den kommer garantert til å gi et friskt kick!

2. I supper og gryter

Rør salsaen inn i en tacosuppe eller chiligryte om du vil tilføre litt ekstra smak. Du kan også bruke den som topping ved servering.

3. På burgeren

Hjemmelaget burger er så godt! Og om du liker den litt hot blir det absolutt ikke feil med noen teskjeer tacosalsa i stedet for ketchup eller BBQ-saus.

4. På pizzaen


Foto: Nussara Guldberg.

Hjemmelaget pizza er designet nettopp for å bruke opp matrester av alle slag. Ikke minst salsa! 

Den er naturligvis fin å bruke som topping, men kan også smøres på pizzabunnen i stedet for tomatsaus – hvor utrolig lettvint er ikke det? Dette trikset funker best om du har en «chunky» salsavariant.

5. På ostesmørbrødet


Foto: Nussara Guldberg.

Ostesmørbrød skriker etter krydder, chili og tomat – noe det er flust av i tacosalsa, så her er det bare å slå seg løs!

6. Lag salsasmør


Foto: Nussara Guldberg.


Du kan enkelt lage salsasmør ved å blande tacosalsaen med smør. Bare pass på at smøret har stått en stund i romtemperatur sånn at det er mykt og enkelt å blande med salsaen. Salsasmøret pakker du deretter inn og avkjøler i kjøleskapet til det blir stivt, så er det bare å skjære i tynne skiver.

Disse kan du for eksempel legge oppå grillet kylling eller biff. Husk å nyte synet av salsasmøret som smelter... Nam! 

7. Som marinade

Du kan ganske enkelt forvandle tacosalsaen til en marinade. Bare tynn den ut med limesaft og nøytral olje, sleng oppi litt kylling for eksempel, så har du en skikkelig smaksrik middag noen timer senere.

8. Som dipp


Foto: Nussara Guldberg.

Tacosalsaen funker ypperlig som dipp, enten som den er eller for eksempel blandet med majones. Ekstra godt med tortillachips!

9. Som dressing

Du kan blande salsaen med rømme for en superenkel salatdressing!

10. Til reker

Reker passer utrolig godt med litt spicy smaker, så ta frem glasset med salsarestene neste gang du skal ha pillede reker. 

Tilbake til coop.no forsiden

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit