Til hovedinnhold

Extra besøker Revierhavnen kro

Med rause porsjoner og ferske råvarer har Revierhavnen kro på Hovedøya i Oslo servert sultne gjester fersk fisk og sjømat i over 100 år. Nå har vi utfordret dem til å utvikle en ny rett med et Grill Perfekt-produkt som hovedingrediens, og her får du oppskriften!

Ikke bare er oppskriften god, den er også litt eksklusiv. Revierhavnen kro er nemlig kun tilgjengelig for gjester med egen båt og medlemmer av båtforeningen på Hovedøya.

Daglig leder og kokk, Stephane Fromaget, tok over driften for bare ett år siden, men har jobbet som kokk i over 30 år – både i Frankrike der han er fra, og i Norge. Med over 150 års erfaring til sammen har Revierhavnen kro og Fromaget god kontroll på «fiskesakene».

– Sjømat har naturlig nok alltid vært en viktig del av menyen her, med et variert utvalg fra fiskesuppe og blåskjell, til skalldyrstallerken og hvalbiff. Å bruke Grill Perfekt sin laksefilet i utviklingen av denne retten føltes derfor veldig riktig, sier Fromaget. 

Stjel oppskriften her

Retten han har utviklet er inspirert av hjemlandet: grillet laks med estragon-beurre blanc (hvit smørsaus), asparges og en rød paprika- og auberginekompott.


– Trikset for å få fisken perfekt stekt er å grille den på høy varme, kun på skinnsiden, samtidig som den dekkes med aluminiumsfolie. Ved å grille fisken på den måten blir skinnet sprøtt og fisken saftig, forklarer han og legger til:
 
– Jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet og tror mange vil like kombinasjonen av friske smaker og lett metthet. Det er en perfekt sommerrett, som selv en uerfaren kokk kan lage.
Stjel oppskriften her

 

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn