Til hovedinnhold

5 geniale steder å oppbevare leker som du neppe har tenkt på

Tips

Disse mammabloggerne har laget smarte løsninger for oppbevaring av leker på steder i huset som du kanskje ikke utnytter til oppbevaring allerede.

Kan man noensinne få nok oppbevaringsplass i hjemmet? De fleste vil nok svare nei, og for småbarnsforeldre er leker noe av det som skaper mest kaos i huset.

Interiørbloggeren Janne tenker imidlertid ikke på leker som rot.

- Jeg ser ikke på leker som rot. Det er en naturlig del av å ha barn, og er noe positivt i barnas liv. Men likevel er det kjekt å ha smarte løsninger for oppbevaring når man skal rydde sammen lekene, sier Janne fra interiørbloggeren «Mitt lille hjerte».  

Når du skal pønske ut smarte løsninger for oppbevaring av leker, er det flere ting som er viktige å tenke på.

Oppbevaringen må være enkel for barna å bruke – både for å hente og legge på plass lekene. De må være store nok til å ha plass til både små og store leker, og være solide nok til å tåle røff behandling. Ikke minst bør de være praktiske, og utnytte plassen på en smart måte.  

- Det er jo heller ikke dumt om de ser litt fine ut, sier mammablogger Marianne Beate.

Vi har samlet fem smarte ideer fra fire mammabloggere til hvor du kan oppbevare lekene. Kanskje har du ikke allerede tenkt på disse stedene selv?

1. UNDER TRAPPA 

Kine fra mammabloggen Mammakine, er en av dem som har funnet frem til et lurt sted å oppbevare leker som du sannsynligvis ikke bruker til noe fornuftig i dag. Under trappen!

- Jeg tenkte lenge på hva jeg skulle bruke plassen under trappa til. Jeg vurderte å sette en godstol der og lage en lesekrok, men bestemte meg til slutt for å bruke plassen til å oppbevare leker og bøker. 

Under trappen har Kine satt inn en smart hylle med fire oppbevaringsbokser.  I disse samler hun alle typer små og store leker.   

 - Oppbevaringsboksene har kjempefint design, og er lette å bruke for barna mine. I tillegg gir de ingen riper i gulvet uansett hvor mye de flytter og drar på kassene, sier Kine.

I tillegg har hun hengt opp en bokhylle til barnebøker under trappa. Disse bokhyllene er egentlig bildelister, men fungerer utmerket som hyller. Bøkene er dekorative, og skaper en fargeklatt under trappa.

2. UNDER SENGEN

Interiørbloggeren Janne fra «Mittlillehjerte», har laget smarte oppbevaringsløsninger på sønnen sitt barnerom.

Hun har valgt en seng til sønnen som har to store skuffer under. I skuffene kan sønnen selv hente og legge på plass lekene sine.   

- Den er veldig praktisk, og er plassert slik at han kan hente lekene han vil ha selv, sier Janne.

>> Se mer om oppbevaringssystemet til Janne på bloggen «Mittlillehjerte» eller Instagramprofilen «Mittlillehjerte».   

3. UNDER BENKEN

På barnerommet har også Janne plassert to benker på hjul som tjener flere formål.

I benkene kan man trekke ut to store skuffer, og har masse oppbevaringsplass til lekene både i skuffene –  og oppå benkene.

- Jeg har også sydd en madrass som jeg legger på benken når vi skal lese bok om kvelden, forteller Janne.

>> Se mer om oppbevaringssystemet til Janne på bloggen «Mittlillehjerte» eller Instagramprofilen «Mittlillehjerte».  

4. PÅ BARNEROMMET (OG PÅ FARTEN)

Marianne Beate fra mammabloggeren «Mariannebeate», har plassert lekekurver på rommet til sønnen.

- Kurvene rommet faktisk alle lekene vi har, og har et slitesterkt stoff som tåler å bli dratt bortover gulvet eller bli klatret oppi. I tillegg er de veldig fine å se på, sier Marianne Beate.

Når familien skal ut å reise, er kurvene fast følge. Hun legger yndlingslekene til sønnen i kurvene, og så er det bare å hive kurven i bagasjerommet på bilen.

5. I STUEN 

Det er ikke noe nytt å oppbevare leker i stuen, men mammabloggeren To pluss tre har en spesielt praktisk oppbevaringsløsning i stuen sin. 

I stuen har hun nemlig plassert to kasser med hjul. Når de tre barna er ferdig å leke for dagen, tar hun kassene med seg  på trilletur rundt i stuen for å plukke opp. 

- Det går utrolig raskt å rydde opp lekene med disse kassene. Det går som en lek, smiler hun.

Lekekassene er solide, har plass til mange leker og andre ting som slenger rundt i stuen som magasiner, puter eller klær.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn