Til hovedinnhold

Slik får du hotellfølelsen på soverommet

Tips

Du trenger ikke å sjekke inn på et hotell for å få hotellfølelsen på soverommet.

Det er få ting som er bedre enn å synke ned mellom dyner og puter i en hotellseng. Alt fra sengetøyet til dynen og puten føles så luksuriøst og deilig – og milevis fra følelsen av å krype til køys hjemme hos deg selv. 

Men du trenger faktisk ikke sjekke inn på hotell hver gang du får lyst til på en luksuriøs nattesøvn. Vi har snakket med interiørstylist Signe Schineller, kjent fra TV-programmer som God Morgen Norge, Herlige Hjem og Sinnasnekkeren, og fått hennes beste tips for å ta hotellfølelsen med tilbake til soverommet ditt. 

ALT STARTER MED EN GOD MADRASS

Komfort er kanskje det de aller fleste forbinder med sengen på fine hoteller. Her mener interiøreksepert Schineller at det første du må gjøre er å sørge for at du har riktig utstyr i sengen hjemme.

Først og fremst bør du investere i den beste madrassen du har råd til. Husk på at du tilbringer halve livet i sengen, så her fortjener du det beste. Bruk gjerne en overmadrass oppå denne igjen for den helt autentiske, myke hotellfølelsen.

VELG RIKTIGE DYNER OG PUTER

Når det gjelder puter, mener interiørstylisten at hotellputer, altså ekstra store puter, er et smart kjøp om du vil ha litt ekstra luksus på soverommet. 

- Hotellputer er et must for å få både den rette «looken» og for å få følelsen av at sengen din er som på et luksuriøst hotellrom, forklarer Schineller.

Hun fortsetter:

- Putene gir volum bakerst mot hodegjerdet eller veggen, så her blir det ikke nok med vanlige puter. Disse vil nemlig synke sammen og se litt stusselige ut, sier stylisten.

Dyner og puter på luksuriøse hoteller pleier å være i dun, men Schineller mener du fint kan oppnå luksusfølelse og komfort med dyner og puter i fiber også.

- Dun puster nok bedre, men teknologien utbedres hele tiden, og syntet blir bedre og bedre i kvaliteten. Noen kan av allergiårsaker ikke sove i dun, og da blir syntet et godt alternativ, forteller interiøreksperten.

Om man fortrekker én dobbeldyne eller to enkeldyner i sengen blir også en smakssak, mener Schineller, men er enig at det i hotellsenger ofte rees på med en dobbel eller «King Size»-dyne.

HØY TRÅDTELLING

Nystrøket «Blenda-hvitt» sengetøy er nok det de aller fleste forbinder med lekre hoteller, og det er ingen tvil om at dette ser ekstra delikat og innbydende ut.

Når det gjelder materialet og kvaliteten på sengetøyet, er det på luksuriøse hoteller egyptisk bomull som gjelder, gjerne med trådtelling (altså tettheten trådene er vevet sammen med) på over 300.

Tommelfingerregelen er at jo høyere trådtelling bomullen har, desto mykere er den å sove på.

Schineller er også enig i at man burde koste på seg å investere i pent sengetøy til soverommet, og slår et slag for å tørre å mikse og matche litt med farger og mønstre også.

- Har du litt teft, kan det bli kjempelekkert, men rene nøytrale farger, og delikat ton-i-ton er alltid både estetisk og tidløst, tipser stylisten.

PYNTEPUTER

I tillegg til de ekstra store hotellputene, forteller Schillinger at pynteputer er en super måte å dekorere soverommet på. 

- Det fine med pynteputer er at de enkelt kan byttes ut, slik at du kan få en ny «look» uten av det krever så mye. Tenk gjerne på fargene og mønstre ellers i rommet når du velger disse, slik at ikke sluttresultatet blir for «travelt». Husk på at soverommet skal være et rolig og behagelig rom å være i, tipser Schineller.

SLIK RER DU OPP SENGEN – STEG FOR STEG

Her er Schinellers oppskrift på hvordan man reer på den perfekte hotellsengen:

1. Det første du må gjøre er å stryke eller presse både dynetrekk, putevar og laken –  her hører det ikke hjemme med skrukker. Og dropp stretchlakenet, disse vil aldri kunne gi det helt stramme resultatet og perfekte hjørner som du får med flate laken.  

2. Begynn med å legge lakenet midt på sengen, slik at du har like mye materiale som henger over kanten på begge sider.  Begynn på den ene siden av sengen, strekk så lakenet så stramt du klarer uten å dra for mye av lakenet over til din side og brett tett rundt hjørnet i begge ender – gjenta på motsatt side av sengen.

3. Rist dyner og puter slik at fyllet fordeles jevnt. Ta på dynetrekk og putevar, og rist igjen, før du legger på plass. 

4. Legg dynen helt flatt over sengen, og brett ned øverste del, slik at du får en dobbelt brett øverst. Dynen skal ikke ligge oppå putene.

5. For å få den helt riktige luksusstilen på sengen er det viktig å tenke på detaljene. Et pent sengeteppe lagt på tvers av den nederste delen sengen vil kunne tilføre både farge og tekstur, og mange hoteller bruker også dekorative puter i forkant av hodeputene. 

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn