Til hovedinnhold

Slik sparer du penger på mat som singel

Sparetips

Med Billigmiddag fra Extra spiser du billig, godt og smart. Her er flere gode tips og oppskrifter som passer godt for deg som ønsker å spare penger og spise sunt.

Kanskje du er singel, har barnefri annenhver uke, er student eller ukespendler? Ifølge Statistisk sentralbyrå bor godt over én million nordmenn alene.

Prisveksten på mat, drikke og andre levekostnader det siste året kan merkes godt for singelhusholdninger. I tillegg er det nok mange som kjenner seg igjen i å ty til enkle løsninger som brødskiver når man må lage middag til seg selv. Dette er Pål Robert Jahnsen opptatt av å snu, både for seg selv og andre. 

Se ukens Billigmiddager her

– Man må huske at en selv er verdt å lage middag til. Jeg lager ofte mat for familie og venner, men like ofte til meg selv. Og det koser jeg meg med, forteller han.

Han står bak Instagramprofilen og bloggen Singelkokken. Etter å ha bodd alene i 20 år, har han god erfaring med å lage middag til seg selv i sjette etasje i bygården i Bogstadveien.

Her deler han sine beste mattips, både for å spise godt og billig. Se oppskriftene lenger ned i saken.

SINGELKOKKENS TIPS:

  • Fyll handlekurven smart med få, gode ingredienser som kan brukes til flere middager.
  • Bruk tilbudene som finnes og planlegg godt.
  • Lag mat som kan fryses. Unngå matsvinn.
  • Lag mat som gir rester for å lage en ny vri eller noe nytt neste dag.
  • Dekk på bordet med det fineste serviset, et pent glass med isbiter, og tenn stearinlys.


UNNGÅ MATSVINN SELV OM EMBALLASJEN ER STOR 

Et av Pål Roberts råd er å følge med på tilbudene som finnes. Selv handler han ofte på Extra og sjekker derfor ukens Billigmiddager. Da får du alltid -20 % på et kjøtt-, fisk-, kylling-, og vegetarprodukt. I tillegg får du mange gode oppskriftstips for råvarene som er på tilbud denne uken, forteller han. 

En vanlig utfordring for aleneboende er at råvarene ofte kommer i større forpakninger enn det man klarer å spise opp på en middag. Dersom man ikke er flink til å spise opp restene, blir matsvinnet stort og middagen ekstra dyr. Og er det én ting single må tenke litt mer på, er det økonomien.

Med Billigmiddag har du allerede spart 20 % på proteinet, er du kreativ og planlegger uken sparer du enda mer, ifølge singelkokk Pål Robert.

EN PAKKE FISKEKAKER KAN BLI FLERE ULIKE MIDDAGER

Det kan være kjedelig å spise det samme to dager på rad, men hvis du planlegger litt, kan en pakke fiskekaker og en pakke kylling vare i mange dager.

– Det holder med 150-200 gram protein til en middag, og du kan spise variert med helt ulike smaker fra samme råvare.

Pål Robert forteller ivrig mens han kutter opp et par fiskekaker til fiskesuppen. De to andre fiskekakene sparer han – én til wok med fiskeburger og én til restene av suppen.

HVERDAGSMATEN FÅR MEST OPPMERKSOMHET

På oppdrag fra Extra har han fått i oppgave å lage oppskrifter fra Extra med utgangspunkt i ukens Billigmiddager, og sin egen variant for å vise hvordan man kan være kreativ med råvarene to dager på rad. Med to ulike oppskrifter kan man oppleve mer matglede som singel ved middagsbordet, mener han.

På kjøleskapet henger oppskriftene, og Singelkokken svinger seg rundt med oppkutting av grønnsaker samtidig som risen koker. Han fikk lage husmannskost på kjøkkenet hjemme hos mamma som 10-åring og ser at det er hverdagsmaten han legger ut på Instagram som får mest oppmerksomhet.

– Mat må man ha, og klarer du å gjøre det sunt og godt også, er det nesten som å gå på restaurant. Gjør det lille ekstra med suppen, legg på en grønn persillekvast, drypp over litt olje. Dander det som om du skulle legge mesterverket ut på Instagram, og du får restaurantfølelsen med en gang, sier Pål Robert.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn