Til hovedinnhold

Hvilken pasta passer til hva?

Middagsdisken

Fra penne til pappardelle – pasta kommer i utallige former, men visste du at formen faktisk påvirker smaken og hvordan den fanger sausen? Her får du en guide til hvilken pasta som passer best til ulike retter.

forskjellige typer past med navnet av hver type med pekepil

Penne rigata
Passer til tykke og kremete sauser som: Tomat- og kjøttsaus, fløtesauser og gratinerte ovnsretter

Spaghetti
Best til jevnere, oljebaserte eller tomatbaserte sauser: Klassisk bolognese, carbonara, aglio e olio og puttanesca

Farfalle
Fungerer godt både varmt og kaldt: Lette fløtesauser, tomatsauser og pastasalater

Tagliatelle
Ideell til rike og kraftige sauser med struktur: Bolognese, fløtesauser og smørsaus

Fusilli
Ideell til sauser som fester seg i spiralene: pesto, kremete sauser og tykk tomatsaus.

I Coop-serien finner du pasta for hele familien med flere barnevennlige varianter som passer både til hverdag- og favorittsausen.

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆