Grillet nykål med fetakrem, urtecrunch og granateple
Du har kanskje prøvd å grille hjertesalat, men nykål er også kjempegodt på grillen! Med fyldig fetakrem, sprø urtecrunch og søte granateplefrø blir dette tilbehøret så godt at du faktisk kan spise det som hovedrett!

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkCoop Grill Perfekt Nykål
1 ssolivenolje
1 tssalt
1 håndfullgranateplefrø
Fetakrem:
1 pkÄnglamark fetaost
1 og en halv dlcrème fraîche
en fjerdedel tsnykvernet pepper
Urtecrunch:
2 stkbrødskiver
1 ssmeierismør
1 ssfrisk basilikum (finhakket)
1 ssfrisk bladpersille (finhakket)
Fremgangsmetode
Grillet nykål
Fjern eventuelle skadde blader fra nykålen.
Del nykålen i fire båter på langs, pensle med olivenolje og strø over salt.
Grill med ene snittflaten ned på direkte varme et par minutter. Snu nykålbåtene over på den andre snittflaten, og grill et par minutter på direkte varme der også.
Flytt nykålbåtene over på indirekte varme, og grill til kålen er mør og gjennomvarm.
Fetakrem
Ha crème fraîche i en bolle, og smuldre over fetaost. Rør sammen, og smak til med nykvernet pepper.
Urtecrunch
Kjør to brødskiver til smuler i en kjøkkenmaskin.
Ha smør i en stekepanne, og stek smulene gylne på middels til høy varme.
Vend inn friske urter til slutt.
Servering
Ringle fetakrem over grillet nykål, og strø over smørstekte brødsmuler og granateplefrø.
Tips!
Bruk gjerne litt tørt brød til brødsmulene. Dette er en super måte å bruke opp tørre og kjipe brødskiver fra brødboksen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆