Grillet nykål med hjemmelaget kryddersmør
Nykål med hjemmelaget kryddersmør er ett av de enkleste og diggeste tilbehørene du kan grille. Kålen blir akkurat passe myk på grillen, og det hjemmelagede kryddersmøret med røkt paprika og friske urter setter prikken over i'en.

20min / 1t 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Grillet nykål:
1 stkCoop Grill Perfekt Nykål
1 ssolivenolje
1 tssalt
Hjemmelaget kryddersmør:
100 gmykt meierismør
2 feddhvitløk
en halv stksitron (kun finrevet skall)
1 ssfrisk basilikum (finhakket)
1 ssfrisk bladpersille (finhakket)
1 tsrøkt paprikapulver
en halv tssalt
Fremgangsmetode
Hjemmelaget kryddersmør
Finhakk hvitløk, basilikum og bladpersille.
Vask sitronen godt, tørk av, og finriv skallet.
Rør sammen mykt smør, finhakket hvitløk, basilikum og bladpersille, finrevet sitronskall, røkt paprika og salt.
Legg kryddersmøret på et stykke bakepapir, og form til en pølse. Legg i kjøleskapet en times tid.
Grillet nykål
Fjern eventuelle skadde ytterblader fra nykålen.
Del nykålen i fire båter på langs. La stilken være med, dette sørger for at bladene holder seg sammen under grilling.
Legg nykålbåtene i en grillform av aluminium, pensle båtene med litt olivenolje og dryss over litt salt.
Grill på indirekte varme i ca. 20 minutter. Snu båtene et par ganger underveis.
Når nykålen er ferdig grillet skjærer du rause skiver av kryddersmøret og lar det smelte inn i lagene av kålen.
Tips!
Kryddersmøret kan lages både én og to dager i forveien, og smaker nesten enda bedre om smakene får satt seg over natten. Pakker du smøret godt inn kan det oppbevares i kjøleskap i minst en uke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆