Til hovedinnhold

Hjertet i Torsnes

Butikken i bygda

Coop Prix Torsnes er mer enn en butikk, det er også bygdas eneste sosiale møteplass. – Hvis lyset slokket i butikken ville Torsnes blitt et tristere sted, fastslår Roy Bilet, som er innom flere ganger i uka.

Enn så lenge er det ingen fare for at Coop Prix Torsnes skal stenge dørene.

– Generelt synes jeg at folk er flinke til å bruke oss, selv om de kanskje tar hovedhandlingen sin andre steder. Coop Prix er et nabolagskonsept hvor kundene skal finne alt de trenger i hverdagen, men vi kan ikke konkurrere med lavpriskjedene på pris, sier butikksjef Ann Helen Støwer.

Selv om det gjengse oppfatningen er at butikken er viktig for bygda, tror Ann Helen at mange tar den litt for gitt.

– Det er enkelt å stikke innom og kjøpe melk og brød, og så reise lenger unna for å handle resten. Levekostnadene har økt, og vi merker godt at mange har blitt mer sparsomme. Selv om vi ikke er en lavprisbutikk har vi mange gode kampanjer og tilbud som vi prøver å få frem. Vi forsøker også alltid å ta inn varer som kundene etterspør, forteller hun.

 

Varm velkomst

Ann Helen overtok som butikksjef 1. august 2023, og fikk en travel høst.

– Budsjettet for 2023 var på 15 millioner kroner, og vi gikk akkurat i pluss. Etter nyttår har det vært stillere, men starten av året er ofte tøff for mange butikker, sier hun.

Ann Helen har blitt godt tatt imot av lokalbefolkningen.

– De har ønsket meg hjertelig velkommen og skryter av at butikken er så ryddig og oversiktlig. Jeg stortrives her og setter pris på praten med de faste kundene. Det er ingen tvil om at butikken er viktig for dem som bor her, sier hun.

Coop Prix Torsnes har totalt 10 ansatte, og er en aktiv del av lokalsamfunnet.

– Vi stiller opp når lokale krefter spør om premier og lignende. Sponsorbudsjettet vårt er lite, men vi prioriterer alltid lokale barnehager, skoler og bedrifter som trenger støtte. Vi har også liggende kart for turopplegget «Torsnes på tvers», som Torsnes lokalsamfunnsutvalg står bak, og har bidratt med premier, forteller hun.

 

Hyggelig prat

Torsnes ligger i Fredrikstad kommune og har knapt 2000 innbyggere. Marion Pinderød har bodd i bygda hele livet, og er fast kunde i Coop Prix Torsnes.

– Jeg bor rett over veien og handler stort sett alt til husholdningen der. Ofte stikker jeg bare bortom for å se på blomster og slå av en hyggelig prat med andre kunder og den trivelige gjengen som jobber der, forteller hun.

For Marion er det en trygghet å vite at butikken er åpen 8-21 alle hverdager og 9-20 på lørdager.

– Når det kommer røde dager får jeg nesten panikk og må sjekke åpningstidene. Butikken er selve hjertet i bygda, og det hadde vært tragisk hvis vi mistet den. Da ville det nesten ikke vært noe Torsnes lenger. Vi trenger et sted hvor vi kan møtes, og hvor vi kan handle alt vi trenger uten å måtte kjøre langt avgårde, fastslår hun.

 

Viktig møteplass

Også Roy Bilet bor et steinkast fra Coop Prix Torsnes, og anslår at han er innom 4-5 ganger i uka.

– Det er deilig å slippe å sette seg i bilen og kjøre nesten to mil tur retur for å handle i en annen butikk. Derfor er jeg bevisst på å støtte opp om butikken så godt jeg kan. Det er så lite som skjer i bygda at den er en viktig møteplass for oss som bor her.  De små møtene i hverdagen betyr mye for mange, sier han.

Roy jobbet tidligere som snekker og skomaker, og er i dag ufør.

– Jeg har faktisk så dårlig råd at jeg må snu på hver krone, likevel kan jeg forsvare å handle på nærbutikken. Jeg setter meg inn i priser og følger godt med på tilbud og kampanjer. Når folk jeg kjenner påstår at det er for dyrt å handle på Coop Prix forklarer jeg at det ikke er noe dyrere der hvis man følger litt med – da er pris egentlig ikke et argument for å handle andre steder, sier han.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn