kål
Enkel surkål
Tradisjonell surkål hører med til julematen, og den er aller best om du lager den selv!

40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stkhodekål (liten)
2stkepler (raspet)
1tssalt
2tskarve
2 og en halvdlkraft eller buljong
2ts7% eddik
2tssukker
Fremgangsmetode
Finsnitt hodekålen i strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Legg lagvis med eple, salt og karve i en kjele.
Tilsett kraft eller buljong og småkok under lokk i ca. 40 minutter.
Rør om av og til, og smak til med eddik og sukker til slutt.
Hvis ønskelig bland inn litt ribbefett i surkålen for ekstra smak før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆