fisk og sjømat
Fiskeburger i pita med søtpotetfries
Fiskeburgere i pita er enkelt, ryddig og sunt. Med søtpotetfries og dressing av créme fraiche blir det en middag som begeistrer foreldre like mye som barna.
![Fiskeburger i pitabrød med salat, rødløk og gulrot på hvit trefjøl. Søtpotetfries og creme fraiche dressing på siden.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/DhYd44RPuhHO3wb5wK9pC/f24f2f895ac83f69c58fd8a9fd4e42de/Fiskeburger_i_pita_med_s_tpotetfries.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
25min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkCoop Fiskeburger (eller fiskekaker)
4 stkpitabrød
3 stkgulrøtter
2 stkepler
1 stkhjertesalat
2 stksøtpoteter
en halv tssalt
3 ssolje
3 sssyltet rødløk
Crème fraîche-dressing:
1 begerlett crème fraîche
1 sssitronsaft
1 stkvårløk (mer om ønskelig)
en halv tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Søtpotetfries
Skjær søtpotet i staver, ha over litt olje og salt, og stek på 200 ˚C i ca. 20-25 min.
Dressing
Finhakk vårløk, og rør sammen med crème fraîche, sitronsaft, salt og pepper.
Fiskeburger
Stek burgerne/kakene på middels varme i en stekepanne med litt olje til de er gjennomvarme.
Varm pitabrødene som anvist på pakken og fyll de med gulrotstrimler, epleskiver, burgeren og resten av godsakene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆