Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Kjøttdeiggrateng a la moussaka

Kjøttdeig i form med deilig smeltet ost på toppen ligner på gresk moussaka, og er en middag som hele familien kommer til å like. Den er ekstra god dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon!

Kjøttdeiggrateng a la moussaka, gratinert kjøttdeig i tomatsaus, servert i ildfast form med blå kant. Salat på siden.

30min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

400gkjøttdeig eller karbonadedeig

1stkgul løk

2feddfinhakket hvitløk

1stkkanelstang

2tsoregano

en fjerdedeltsallehånde

300ghakkede tomater

3sscréme fraîche

100gaspargesbønner (eller andre grønnsaker du liker)

1tssalt og pepper (smak til)

100grevet ost

Fremgangsmetode

Sett stekovnen på 200 grader.
Grovhakk løk og stek i noen minutter på middels varme sammen med kjøttdeigen.
Tilsett hvitløk, kanelstang, oregano og allehånde, og la surre noen minutter.
Tilsett hakkede tomater, og la koke i 5-10 minutter, mens du rører jevnlig.
Fjern kanelstangen, og ha i aspargesbønnene, gjerne i mindre biter.
Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
Ha alt i en ildfast form og strø over revet ost.
Sett formen midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter, til osten er smeltet.
Servér gjerne med ris eller en frisk salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit