biff, storfe, oksekjøtt
Kjøttdeiggrateng a la moussaka
Kjøttdeig i form med deilig smeltet ost på toppen ligner på gresk moussaka, og er en middag som hele familien kommer til å like. Den er ekstra god dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon!

30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
400gkjøttdeig eller karbonadedeig
1stkgul løk
2feddfinhakket hvitløk
1stkkanelstang
2tsoregano
en fjerdedeltsallehånde
300ghakkede tomater
3sscréme fraîche
100gaspargesbønner (eller andre grønnsaker du liker)
1tssalt og pepper (smak til)
100grevet ost
Fremgangsmetode
Sett stekovnen på 200 grader.
Grovhakk løk og stek i noen minutter på middels varme sammen med kjøttdeigen.
Tilsett hvitløk, kanelstang, oregano og allehånde, og la surre noen minutter.
Tilsett hakkede tomater, og la koke i 5-10 minutter, mens du rører jevnlig.
Fjern kanelstangen, og ha i aspargesbønnene, gjerne i mindre biter.
Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
Ha alt i en ildfast form og strø over revet ost.
Sett formen midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter, til osten er smeltet.
Servér gjerne med ris eller en frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆