laks
Asiatisk laks med ris og salat
Laks passer godt med asiatiske smaker. Vend fisken i søt chilisaus, bak den i ovnen og server den med ris og salat med sprø sukkererter.
![Laks, ris og salat pyntet med peanøtter, chili og en skive lime på en hvit tallerken med et hvitt håndkle under.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1TNAi0HGUsqh5lbzbAPQVp/a686ef2d910ef44253a96080d727f4c1/775x465-billigmiddag-artikkelbilde-uke-11-12-fisk.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv pkCoop laksefilet á 4 x125 g
1 flaskesweet chili saus
3 dlCoop Jasminris
1 pksukkererter
1 stklime
1 pkromano mix
Litt Extra:
1 nevepeanøtter
1 stkchili rød
1 nevefrisk koriander
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft
Legg fisken i en ildfast form og tilsett 5-6 ss sweet chili saus.
Vend fisken i sausen til den er godt dekket.
Stek fisken i 10-12 minutter i ovnen og la den hvile et par minutter på benken før den serveres.
Kok opp 3 dl ris med 4½ dl vann og la det småkoke på lav varme i 12-14 minutter under lokk.
Skjær sukkerertene i 4-5 biter.
Rør sammen 4-5 ss sweet chili saus og saften fra limen. Vend inn i salaten og sukkerertene.
Tilsett peanøtter, rød chili og koriander i salaten om det er ønskelig.