Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fiskepinner med stekte potetbåter og ertepuré

Fiskepinner med sprø potetbåter, ertepuré og chilidressing er en enkel variant av den erkebritiske retten «fish and chips». Både erter og poteter er billige råvarer som metter, og er ypperlige å bruke når du vil ha en billig middag.

Fiskepinner med ertepuré på turkis middagstallerken. Skåler med stekte potetbåter og dip ved siden av.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

15stkfiskepinner

Potetbåter:

800gmandelpoteter

1ssolivenolje

1tssalt og pepper

Ertepuré:

500gfrosne erter

1sscréme fraiche

en halvtssalt og pepper

Dressing:

1sscréme fraiche

1ssyoghurt naturell

1tssriracha saus (eller annen chilisaus)

Fremgangsmetode

Potetbåter

Sett ovnen på 250 grader.
Vask og tørk potetene godt. Del dem i fire og legg i en ildfast form.
Ringle over litt olivenolje og bland godt med hendene. Pepre og salte og sett inn i ovnen.
Sett temperaturen ned til 220 grader og stek i ca 15-20 minutter, avhengig av hvor store potetbåtene er.

Ertepuré

Kok opp vann og tilsett erter rett fra fryseren.
La de småkoke i et par minutter og hell av vannet.
Tilsett creme fraiche og kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Fiskepinner og dip

Tilbered fiskepinnene etter anvisning på pakken. Rør sammen creme fraiche og yoghurt og smak til med chilisaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit