Til hovedinnhold
billig middag

Lapskaus av pinnekjøtt er herlig restemiddag i romjula

En dag ut i romjula er det på tide med rester. Pinnekjøtt, poteter og kålrabi har du alltids noe rester av. Da er veien kort til lapskaus!

Lapskaus av pinnekjøtt er herlig restemiddag i romjula

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

7dlvann

2sskjøttfond

6stkstore poteter, skrelt og delt i seks biter

1stkliten kålrot, delt i 2x2 cm terninger

1stkløk, skåret i tynne skiver

1tstørket timian eller 2 ss frisk, finhakket

600grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)

1klypePersille til pynt, kan sløyfes

4stkflatbrød

Fremgangsmetode

Kok opp vann og fond, og legg de skrelte potetene i gryta. Kok potetene under lokk til de er møre (ca. 10 minutter) og ha i kålrotbiter, løkskiver og timian. (Er det restepoteter som allerede er kokt, har du dem bare rett i lapskausen til slutt).
La dette småkoke til potetene begynner å løse seg litt opp og dermed tykner sausen.
Tilsett pinnekjøttet. Senk temperaturen og la retten trekke på lav temperatur i ti minutter.
Smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn