vegetar
Pita med falafel, søtpotet og hjemmelaget tzatziki
Pitabrød med stekt søtpotet, falafel og hjemmelaget tzatziki er superdigg vegetarmiddag, og perfekt til "Kjøttfri mandag"!

20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2pkHälsans kök falafel á 300 g (1-2pk til 4 pers.)
1pkCoop Pitabrød jumbo, 450 g
1pkruccolasalat
Hjemmelaget tzatziki:
2stkCoop agurk
1begeryoghurt naturell
2feddhvitløk (finrevet)
1ssmynteblader (finhakket)
en halvtssalt (smak til)
en halvtsnykvernet pepper (smak til)
Ovnsstekt søtpotet:
2stksøtpotet
1ssCoop olivenolje
1tssalt
en halvtsnykvernet pepper
Litt Extra:
1stksyltet rødløk
1håndfullcherrytomater
Fremgangsmetode
Hjemmelaget tzatziki
Skyll agurkene i kaldt vann og riv dem på et rivjern.
Klem ut vannet av agurken, og la renne av på papir eller et rent kjøkkenhåndkle.
Finhakk hvitløk og mynte, og vend sammen med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
La gjerne tzatzikien stå natten over i kjøleskapet.
Ovnsstekt søtpotet
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell søtpotetene og del dem i terninger.
Drypp litt olivenolje over og krydre med salt og pepper.
Stek søtpotetene i ovnen til de er gylne og møre, ca. 20 minutter.
Falafel og pita
Stek falafelen i ovnen sammen med potetene, ca. 13-15 minutter.
Varm pitabrødene og skyll salaten.
Litt Extra
Servér gjerne med syltet rødløk og friske cherrytomater.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆