billig middag
Pita med falafel og tzatziki
Stek søtpoteter og falafel i ovnen. Varm pitabrødene og fyll dem med søtpoteter, falafel og frisk, hjemmelaget tzatziki. Så har du god og lettvint vegetar til middag.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 pkHälsans kök falafel á 300 g (1-2pk til 4 pers.)
2 stksøtpoteter
2 stkagurker
1 begernaturell yoghurt
1 pkCoop Pitabrød jumbo, 450 g
1 pkruccolasalat
Litt Extra:
1 stksyltet rødløk
1 klypefrisk mynte
1 håndfullcherrytomater
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell søtpotetene og del dem i terninger.
Drypp litt olivenolje over og krydre med salt og pepper.
Stek søtpotetene i ovnen til de er gylne og møre, ca. 20 minutter.
Stek falafelen i ovnen sammen med potetene, ca. 13-15 minutter.
Skyll agurkene i kaldt vann og riv dem på et rivjern.
Klem ut litt av vannet fra agurkene og rør sammen agurk og ønsket mengde yoghurt.
Smak til med salt og pepper.
Varm pitabrødene og skyll salaten.
Litt Extra
Syltet rødløk.
Cherrytomater.
Litt frisk mynte i tzatzikien.