Til hovedinnhold
boller og søt gjærbakst

Glutenfrie boller

Myke og saftige glutenfrie boller laget med kesam er like godt til kaffen, som det er i tursekken eller til barnebursdag!

Glutenfrie boller på svart firkantet kjølerist, og servert på små turkise asjetter på rustikk trebord. Hvit og grønnstripete kjøkkenhåndkle ligger over bollene. Saftmugge og glass med rød saft i bakgrunnen.

14min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1begerkesam

3dlvann

50gfersk gjær

2ssfiberhusk

3ssjyttemel

en halvtssalt

1 og en halvdlsukker

1tsmalt kardemomme

6ssrapsolje

1pkSemper fin mix

1stkegg

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 13 boller, avhengig av størrelse.
Varm opp kesam og vann i en kjele til blandingen er "fingervarm". Ta kjelen fra platen og rør inn gjær.
Ha fiberhusk, jyttemel, salt, sukker og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Tilsett den lune gjærblandingen, og olje. Kjør sammen, og tilsett Semper fin mix til en jevn deig.
Elt deigen i ca. 5 min. Ikke tilsett for mye mel, da kan bollene fort bli for kompakte.
Dekk bakebollen med plast, og hev deigen i 30 min et lunt sted.
Dypp hendene i kaldt vann og form deigen til boller.
Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett, dekk til, og la etterheve i ca. 45 minutter.
Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek midt i ovn ved 225 °C i ca. 14 min, eller til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen