boller og søt gjærbakst
Glutenfrie boller
Myke og saftige glutenfrie boller laget med kesam er like godt til kaffen, som det er i tursekken eller til barnebursdag!

14min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1begerkesam
3dlvann
50gfersk gjær
2ssfiberhusk
3ssjyttemel
en halvtssalt
1 og en halvdlsukker
1tsmalt kardemomme
6ssrapsolje
1pkSemper fin mix
1stkegg
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 13 boller, avhengig av størrelse.
Varm opp kesam og vann i en kjele til blandingen er "fingervarm". Ta kjelen fra platen og rør inn gjær.
Ha fiberhusk, jyttemel, salt, sukker og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Tilsett den lune gjærblandingen, og olje. Kjør sammen, og tilsett Semper fin mix til en jevn deig.
Elt deigen i ca. 5 min. Ikke tilsett for mye mel, da kan bollene fort bli for kompakte.
Dekk bakebollen med plast, og hev deigen i 30 min et lunt sted.
Dypp hendene i kaldt vann og form deigen til boller.
Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett, dekk til, og la etterheve i ca. 45 minutter.
Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek midt i ovn ved 225 °C i ca. 14 min, eller til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆