boller og søt gjærbakst
Vannbakkels med bringebærkrem
Vannbakkels med mørdeigslokk, eller choux au craquelin, er både dekorativt og smaker nydelig! Vår juleversjon gir deg luftige små boller med sprøtt lokk og deilig frisk bringebærkrem, så vakre at de minner om julekuler!

12min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Farget kjeksdeig:
80ghvetemel
80gsmør
80gsukker
2dråperrød konditorfarge (noen dråper)
Vannbakkels:
125gusaltet smør
2 og en halvdlvann
150ghvetemel
en halvtssalt
4stkegg
Bringebærkrem:
2dlkremfløte
1dlbringebærsyltetøy
Til montering:
100gbringebær
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 30 vannbakkels, avhengig av størrelse.
Farget kjeksdeig
Elt alle ingrediensene sammen. Hvor mye konditorfarge du vil bruke avhenger av type konditorfarge og hvor kraftig farge du vil ha.
Kjevle ut deigen mellom to bakepapir, til ca. 2-3 mm tykkelse. Du får nok til to bakepapir.
Legg bakepapirene i kjøleskapet til du skal bruke dem.
Når vannbakkelsene skal stekes, stikk ut små sirkler, 4 cm i omkrets, og legg dem på et stekebrett.
Vannbakkels
Varm stekeovnen til 180 °C.
Ha smør, vann og sukker i en kjele, og smelt det sammen.
Rør inn mel og salt, og la deigen «riste» i et par minutter mens du rører.
Ta kjelen av platen, og avkjøl deigen i 5-10 minutter.
Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg.
Ha deigen i en sprøytepose med rund tyll.
Sprøyt 3-4 cm store boller på et stekebrett med bakepapir.
Topp vannbakkelsene med rød kjeksdeig. Stek dem i 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Bringebærkrem
Visp fløten til den får myke topper.
Vend inn bringebærsyltetøy.
Ha bringebærkremen i en sprøytepose, og legg den i kjøleskapet.
Montering
Del vannbakkelsene i to, og fyll dem med bringebærkrem og ferske bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆