toast, sandwich og smørbrød
Ostesmørbrød i ovn - på 3 måter
Er du fysen på noe godt eller trenger varm mat i en fei, er ostesmørbrød i ovn den perfekte løsningen. Prøv en av disse deilige toppingene, eller lag deg en skikkelig ostefest av en middag med alle tre!

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
1 porsjoner
Fetaost og soltørkede tomater:
2 skivergodt brød
50 gfetaost
50 gnaturell kremost
2 sssoltørkede tomater
1 nevereddikspirer (til servering)
Blåmuggost og pære:
2 skivergodt brød
2 dlrevet gulost
6 skiverblåmuggost
6 skiverpære (tynne)
1 sssmør
1 ssakasiehonning
Skinke, ost og pesto:
2 skivergodt brød
6 skivertomat
2 skiverkokt skinke
3 sspesto
2 stilkerfersk timian
1 klypesalt og pepper
1 håndfullrevet gulost
Fremgangsmetode
Ostesmørbrød med fetaost og soltørkede tomater
Varm ovnen til 220 grader med grillfunksjon, og dekk et stekebrett med bakepapir.
Rør sammen feta og kremost, og smør blandingen utover begge skivene. Dryss finhakkede soltørkede tomater over, samt litt av oljen. Stek nest øverst i ovnen i et par minutter.
Ta skivene ut, og dryss friske reddikspirer over før servering.
Ostesmørbrød med blåmuggost og pære
Smør et godt lag smør utover begge skivene, og strø revet gulost over. Legg pæreskiver på brødskivene, og sett dem inn i ovnen på 220 grader, grillfunksjon.
Etter to minutter legger du blåmuggosten på skivene. La stå i ovnen i to minutter til.
Ta ostesmørbrødene ut av ovnen, og ringle akasiehonning over.
Ostesmørbrød med skinke, ost og pesto
Dekk begge skivene med et godt lag pesto, og strø revet gulost over. Legg deretter på skinke og tomatskiver.
Sett inn i ovnen på 220 grader, grillfunksjon, i cirka 3-4 minutter, eller til osten er smeltet og tomatene ser ferdige ut.
Ta ostesmørbrødene ut av ovnen, og dryss frisk timian, salt og nykvernet pepper over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆