Til hovedinnhold
brød

Brioche - verdens beste loff

Brioche er en franskt loff som er himmelsk luftig, myk og smaksrik. Dette brødet er perfekt til alt fra lunsjbordet til skalldyrfatet.

Brioche loff på plate med 3 skiver kuttet av og smør ved siden av

20min / 2t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1gtørrgjær

1sssukker

2dlmelk

1tssalt

1stkegg (+ 1 egg til pensling)

100gromtemperert smør i terninger

250ghvetemel

2sssesamfrø

Fremgangsmetode

Ha gjær, sukker og lunken melk (ca.37 grader) i en skål. Rør sammen. La dette stå i 10 minutter til det dannes et tykt skumlag på toppen av væsken. Nå er gjæren klar til bruk.
Ha melkegjæren over i en bakebolle og rør inn salt, egg og smørterninger. Ha i litt og litt mel til du har en smidig og fin deig. Elt den i ca 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie. Sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i tre emner og lag en flette. Sett den til heving i nye 45 minutter.
Pensle fletten med et sammenpisket egg. Strø på sesamfrø.
Bak i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter eller til brødet er gyllent og ferdigstekt. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit