brød
Brioche - verdens beste loff
Brioche er en franskt loff som er himmelsk luftig, myk og smaksrik. Dette brødet er perfekt til alt fra lunsjbordet til skalldyrfatet.
20min / 2t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 gtørrgjær
1 sssukker
2 dlmelk
1 tssalt
1 stkegg (+ 1 egg til pensling)
100 gromtemperert smør i terninger
250 ghvetemel
2 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Ha gjær, sukker og lunken melk (ca.37 grader) i en skål. Rør sammen. La dette stå i 10 minutter til det dannes et tykt skumlag på toppen av væsken. Nå er gjæren klar til bruk.
Ha melkegjæren over i en bakebolle og rør inn salt, egg og smørterninger. Ha i litt og litt mel til du har en smidig og fin deig. Elt den i ca 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie. Sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i tre emner og lag en flette. Sett den til heving i nye 45 minutter.
Pensle fletten med et sammenpisket egg. Strø på sesamfrø.
Bak i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter eller til brødet er gyllent og ferdigstekt. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆