brød
Grovbrød med gulrot
Alt går i brødet, mener brødbakeentusiast Sverre Gunnar Haga. Her får du et oppsiktsvekkende godt og saftig grovbrød – med noen ingredienser du nok aldri har puttet i et brød før.
50min / 8t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
600 gsiktet hvetemel
250 ggrov sammalt hvete
150 ggrov sammalt rug
5 gsalt
5 gfersk gjær (1,5 gram om du bruker tørrgjær)
5 gmaltekstrakt
50 gcornflakes (knust )
2 stkgrillpølser (kuttet i småbiter)
2 stkgulrøtter (raspet)
10 stkseigmenn (kuttet i småbiter, kan også sløyfes)
1 stkegg
850 gkaldt vann
Fremgangsmetode
Grovbrød med grillpølse og seigmenn høres kanskje litt rart ut, men tro oss; det smaker supergodt! Du kan godt droppe seigmennene hvis du skal bake matpakkebrød til ungene.
Bland sammen melet, rør ut gjæren i vann og hell over melet.
Rør inn salt, maltekstrakt, cornflakes, pølse, egg, gulrøtter og evt. seigmenn og la deigen bli godt blandet, til alt melet er med.
Sett bollen tildekket i romtemperatur, i 7-8 timer.
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Hell deigen over i to smurte brødformer og sett dem i ovnen. Skru ned temperaturen til 210 grader.
Stek i ca. 50 minutter.
Ta ut brødene og avkjøl dem på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆