brød
Hjemmelaget surdeig
Det er tidkrevende og komplisert, likevel er det trendy som aldri før. Å lage brød basert på egendyrket surdeigskultur er blitt kult - og smaker godt!
![surdeig-elting.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4WDkznHu2Lk2whjS77OZQ0/999207cec1455cfb9f4b21d2a26a49d1/surdeig-elting.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
8t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
100 gfint sammalt rug mel
200 gvann
2 ggjær
en halv tshonning
Fremgangsmetode
Rør ingrediensene sammen i en bakebolle. La det stå natten over gjerne med plast over bollen. Husk at du kan bruke hvetemel på samme måte til å lage surdeig.
Denne oppskriften egner seg best til én bakst. Dersom du ønsker en varig surdeigskultur kan du finne fremgangsmåten på surdeig.no
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆