brød
Saftig og grovt speltbrød med appelsinjuice
Bak hverdagsbrødet selv! Dette nydelige speltbrødet er saftig og godt, og inneholder en spennende ingrediens!

1t / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Fordeig:
325ggrovt sammalt speltmel
en halvdlappelsinjuice
3 og en halvdlvann
Hoveddeig:
325gfint sammalt speltmel
50ggrovt sammalt rugmel
7gtørrgjær (en halv pose)
1tssalt
2dlvann
Fremgangsmetode
Bland sammen mel, appelsinjuice og vann til fordeigen. Elt med eltekrok i 5 minutter. Deigen vil være veldig klissete.
Dekk bakebollen med plastfolie eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den stå i 30 minutter på kjøkkenbenken.
Ha resten av ingrediensene i bollen sammen med fordeigen. Elt på laveste hastighet i 5 minutter. Speltbrøddeigen skal fremdeles være klissete.
Dekk bakebollen og sett til heving i 2 timer på en lun plass.
Velt deigen ut på en melet overflate og form til et brødemne. Legg over i en smurt, 2 liters brødform. Dekk med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la brødet etterheve i 45-60 minutter.
Forvarm ovnen til 225˚C.
Bruk en skarp kniv til å lage 1-3 snitt i overflaten. Dette gjøres for å kontrollere hvor brødet sprekker.
Stek brødet på rist midt i ovnen i 40 minutter. Ta brødet ut av formen og stek videre i 15-20 minutter for en ekstra sprø og god skorpe. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆