brød og bakst
Chapati - Raskt Indisk hverdagsbrød
Du behøver bare mel, vann og salt for å lage dette myke og gode hverdagsbrødet!
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
2 dlsammalt fin hvete
2 dlhvetemel
2 dlvann
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 6 chapati, avhengig av størrelse.
Bland de to meltypene med saltet på kjøkkenbenken.
Lag en grop i midten, og hell litt og litt vann i midten, og elt sammen til en jevn deig.
Elt deigen i cirka ti minutter. Varier mellom å kna den som en vanlig bolledeig, og å kna den ved å presse den flat med knokene, brette den, og gjenta.
La deigen hvile under et lett fuktet kjøkkenhåndkle i 10-15 minutter.
Del deigen i seks små emner. Press ett og ett deigemne flatt med håndbaken, og kjevle den deretter helt flat.
Chapatien skal være cirka 2 mm i tykkelse, og ha størrelsen til en litt stor lompe. Det gjør ingenting om den ikke blir perfekt rund.
Sett en tørr stekepanne på stekeplaten, og la den bli ganske varm. Legg en chapati i pannen, og stek i noen minutter på hver side.
Snu flere ganger, og bruk en stekespade til å presse den flat igjen når den blåser seg opp.
Chapatiene er klare når de er gjennomstekte og har noen mørkebrune flekker. Legg dem i en stabel når de er nystekte, slik at de holder seg myke og gode.
Servér med for eksempel vegetar masala og en god raita.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆