Til hovedinnhold
brød og bakst

Chapati - Raskt Indisk hverdagsbrød

Du behøver bare mel, vann og salt for å lage dette myke og gode hverdagsbrødet!

Chapati - Raskt Indisk hverdagsbrød, ligger i stabel på trebord. Skåler med raita og masala med kikerter ved siden av.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

2dlsammalt fin hvete

2dlhvetemel

2dlvann

1klypesalt

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 6 chapati, avhengig av størrelse.
Bland de to meltypene med saltet på kjøkkenbenken.
Lag en grop i midten, og hell litt og litt vann i midten, og elt sammen til en jevn deig.
Elt deigen i cirka ti minutter. Varier mellom å kna den som en vanlig bolledeig, og å kna den ved å presse den flat med knokene, brette den, og gjenta.
La deigen hvile under et lett fuktet kjøkkenhåndkle i 10-15 minutter.
Del deigen i seks små emner. Press ett og ett deigemne flatt med håndbaken, og kjevle den deretter helt flat.
Chapatien skal være cirka 2 mm i tykkelse, og ha størrelsen til en litt stor lompe. Det gjør ingenting om den ikke blir perfekt rund.
Sett en tørr stekepanne på stekeplaten, og la den bli ganske varm. Legg en chapati i pannen, og stek i noen minutter på hver side.
Snu flere ganger, og bruk en stekespade til å presse den flat igjen når den blåser seg opp.
Chapatiene er klare når de er gjennomstekte og har noen mørkebrune flekker. Legg dem i en stabel når de er nystekte, slik at de holder seg myke og gode.
Servér med for eksempel vegetar masala og en god raita.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit