brød og bakst
Cloud bread
Cloud bread er brødet som nesten er for godt til å være sant! Nesten ingen karbohydrater, lite kalorier, glutenfritt – alt uten hevetid.

25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 stkegg
3 sskremost (med krydder)
en halv tsbakepulver
1 klypesalt (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 6 brød, avhengig av størrelse.
Skru ovnen på 150 grader, over- og undervarme.
Del eggene, og pisk eggehvitene stive.
I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene, kremost med krydder, salt og bakepulver til en helt jevn blanding.
Fold eggeplommeblandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Her er det viktig å ikke slå ut luften av eggehviten, siden det fører til flate cloud breads.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg små hauger med røren på brettet. Sett midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gylne.
Ta brettet ut, og la brødene kjøle seg ned på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen. Når de er klare har de en fluffy og god konsistens. Smør pålegg på den flate siden som er ned mot stekebrettet ved servering.
Tips!
Hvis du vil ha en mer nøytral smak på brødene, kan du bruke naturell kremost istedenfor kremost med krydder.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆