brød og bakst
Cloud bread
Cloud bread er brødet som ingen skulle tru at nokon kunne lage. Nesten ingen karbohydrater, lite kalorier, glutenfritt – alt uten hevetid.
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
3 stkegg
3 sskrydderost
en halv tsbakepulver
1 klypesalt (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Skru ovnen på 150 grader, over- og undervarme.
I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene, krydderost, salt og bakepulver til en helt jevn blanding. Hvis du vil ha en mer nøytral smak på brødene, kan du bruke naturell kremost istedenfor krydderost.
Fold eggeplommeblandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Her er det viktig å ikke slå ut luften av eggehviten, siden det fører til flate cloud breads.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg små hauger med røren på brettet. Denne oppskriften gir cirka seks cloud breads på størrelse med et burgerbrød. Sett midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gylne.
Ta brettet ut, og la brødene kjøle seg ned på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen. Når de er klare har de en fluffy og god konsistens. Smør pålegg på den flate siden som er ned mot stekebrettet ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆