Til hovedinnhold
brød og bakst

Enestående Mat's eltefrie focaccia

Matblogger Anne Cathrine Gulbrandsen har knekt focaccia-koden en gang for alle. Hun bruker nemlig en superenkel metode på eltefri bakst!

Enestående Mats eltefrie focaccia, ferdig stekt og delt opp i biter. Servert på rustikk hvitt trebord, med ferske urter og en liten skål med salt.

25min / 14t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500ghvetemel

en fjerdedeltstørrgjær

1 og en halvtssalt

3 og en halvdlkaldt vann

4ssolivenolje (til utbaking og steking)

1ssgrovt salt (fks. Maldonsalt)

1nevefriske urter (fks. timian og oregano)

Fremgangsmetode

Oppskriften lages i en liten langpanne, og gir ca. 20 biter, avhengig av størrelse.

Dag 1

Vend sammen hvetemel, tørrgjær og 1,5 ts salt.
Rør inn kaldt vann, og bland sammen til en samlet deig.
Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i 12-24 timer.

Dag 2

Gni litt olje i bunnen av en liten langpanne (33 x 23 x 5 cm) og dekk med bakepapir (oljen gjør at papiret holder seg på plass).
Hell 2-4 ss olivenolje på bakepapiret.
Slå ned deigen, eller brett den et par ganger over seg selv før den veltes over i formen med olje.
Dytt deigen ned og ut til sidene til den dekker hele langpannen. Dekk med plastfolie og la deigen etterheves i ca 1 time.
Sett ovnen på 200 grader når etterhevingen nærmer seg slutten.
Lag små groper med fingrene på toppen av focacciaen og dytt ned de friske urtene. Det gjør ikke noe om stilkene blir med, så lenge de ikke er for grove.
Dryss over grovt salt og ringle til slutt over enda litt mer olivenolje.
Stek focacciaen midt i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til overflaten er gylden og brødet gjennomstekt.

Kan jeg fryse ned focaccia?

Det kan du!
Del focacciaen opp i porsjoner og frys de ned så fort som mulig etter steking.
Ved tining fukter du et bakepapir godt med vann, pakker inn brødbitene i det våte papiret og legger pakkene på en rist midt i ovnen på 120-140 grader varmluft.
Etter 10 til 20 minutter er som regel focacciabrødet helt gjennomtint, skorpen sprø og innmaten myk og saftig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit