brød og bakst
Grove horn med fyll
Matpakke med fylte horn er både sunt og godt. Disse grove hornene kan fylles med hva du vil, for eksempel skinke og revet ost, eller pesto og mozzarella! De er dessuten supre å fryse ned.

12min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
50gsmør
5dlmelk
1stkegg
25ggjær
2sssukker
5dlSammalt hvete fin evt. fullkorn hvetemel
5dlhvetemel (ca)
1tssalt
1stkegg til pensling
1sssesamfrø til topping
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 24 horn, avhengig av størrelse.
Smelt smør i en kjele. Ha i melk og et lett sammenpisket egg og varm opp til ca 37 grader.
Ha væsken i en bakebolle og tilsett gjær, sukker og sammalt mel. Rør sammen og tilsett så salt og hvetemel. Hold tilbake litt av hvetemelet og tilsett det som trengs til deigen slipper kanten av bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 30-45 min.
Del deigen i tre emner. Kjevle ut til en rund leiv og skjær opp i åtte trekanter.
Fyll med ønsket fyll, og rull sammen hver trekant til et horn.
Sett hornene til etterheving i ca 30 min.
Pensle med egg og strø på sesamfrø eller valmuefrø.
Stekes på 225 grader i ca 12 min. Avkjøles på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆