brød og bakst

Grove horn med fyll

Sunt og godt i matpakken med fylte horn. Disse grove hornene kan fylles med hva du vil, for eksempel skinke og revet ost, eller pesto og mozzarella! De er dessuten supre å fryse ned.

Grove horn

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

25ggjær

50gsmør

1stkegg

2sssukker

1tssalt

5dlmelk

5dlSammalt hvete fin evt. fullkorn hvetemel

5dlhvetemel (ca)

1stkegg til pensling

1sssesamfrø til topping

Fremgangsmetode

Smelt smør i en kjele. Ha i melk og et lett sammenpisket egg og varm opp til ca 37 grader.
Ha væsken i en bakebolle og tilsett gjær, sukker og sammalt mel. Rør sammen og tilsett så salt og hvetemel. Hold tilbake litt av hvetemelet og tilsett det som trengs til deigen slipper kanten av bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 30-45 min.
Del deigen i tre emner. Kjevle ut til en rund leiv og skjær opp i åtte trekanter.
Fyll med ønsket fyll, og rull sammen hver trekant til et horn.
Sett hornene til etterheving i ca 30 min.
Pensle med egg og strø på sesamfrø eller valmuefrø.
Stekes på 225 grader i ca 12 min. Avkjøles på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit