brød og bakst
Grove horn med fyll
Sunt og godt i matpakken med fylte horn. Disse grove hornene kan fylles med hva du vil, for eksempel skinke og revet ost, eller pesto og mozzarella! De er dessuten supre å fryse ned.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
25 ggjær
50 gsmør
1 stkegg
2 sssukker
1 tssalt
5 dlmelk
5 dlSammalt hvete fin evt. fullkorn hvetemel
5 dlhvetemel (ca)
1 stkegg til pensling
1 sssesamfrø til topping
Fremgangsmetode
Smelt smør i en kjele. Ha i melk og et lett sammenpisket egg og varm opp til ca 37 grader.
Ha væsken i en bakebolle og tilsett gjær, sukker og sammalt mel. Rør sammen og tilsett så salt og hvetemel. Hold tilbake litt av hvetemelet og tilsett det som trengs til deigen slipper kanten av bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i 30-45 min.
Del deigen i tre emner. Kjevle ut til en rund leiv og skjær opp i åtte trekanter.
Fyll med ønsket fyll, og rull sammen hver trekant til et horn.
Sett hornene til etterheving i ca 30 min.
Pensle med egg og strø på sesamfrø eller valmuefrø.
Stekes på 225 grader i ca 12 min. Avkjøles på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆