Til hovedinnhold
brød og bakst

Hjemmelagede pizzasnurrer

Pizzasnurrer skaper fort jubel i hjemmet og smaker like herlig i matpakka som til middag. Lager du mange kan de fryses ned og tas med på tur.

Hjemmelagede pizzasnurrer

15min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

5 porsjoner

Pizzadeig:

650ghvetemel

4 og en halvdllunkent vann

2ssolivenolje

15gfersk gjær

1tssalt

Tomatsaus:

1 og en halvstksjalottløk

1stkhvitløksfedd

1ssfinhakket chili

1bokshakkede tomater

2ssfersk oregano

1sstomatpuré

1tssalt og pepper (smak til)

Fyll:

150gkokt skinke (i strimler)

2dlrevet ost

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 16 snurrer, avhengig av størrelse.

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, dekk til og la den heve til dobbel størrelse.

Tomatsaus

Surr sjalottløk, hvitløk og chili i en tykkbunnet kjele til det er blankt. Rør inn tomatpuré. Sil tomatene og tilsett i kjelen. Ha i finhakket oregano, smak til med salt og pepper. La koke til det tykner.
Har du dårlig tid kan den fint koke i 5 minutter, men sausen smaker aller best om du lar den småkoke lenge.

Montering

Når deigen er hevet til dobbel størrelse, kjevle den til et rektangel på ca. 50x35 cm på et melet bakebord.
Smør pizzasausen utover og legg på fyllet. Spar litt av osten til å strø på toppen. Rull sammen deigen til en pølse fra langsiden.
Skjær ca. 3-4 cm brede stykker av rullen, og legg på et stekebrett med bakepapir. Stø over resten av osten. La etterheve i ca. 20 minutter.
Stek pizzasnurrene på 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gylne.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn