brød og bakst

Hvitløksbrød med mozzarella og urtesmør

Hvitløksbrød lager du på noen minutter (ikke medregnet steketiden). Du trenger kun å skjære noen store ruter i et ferdig landbrød, helle smeltet urtesmør med hvitløk i snittene, og så stappe fersk mozzarelle innimellom. Etter en liten tur i stekeovnen, kan du servere det mest uimotståelige hvitløksbrødet noensinne!

Hvitløksbrød med mozzarella og urtesmør, laget av et helt landbrød. Servert på trefjøl, toppet med ferske urter. Blå bakgrunn.

35min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stklandbrød (stort)

225gmeierismør (smeltet)

2dlfinhakkede friske urter (fks. basilikum, oregano og timian)

3feddhvitløk

2pkfersk mozzarella

en halvtssalt og pepper

Fremgangsmetode

Varm ovnen til 200 grader.
Skjær store diagonale ruter i brødet (cirka 3x3 cm) uten å skjære gjennom bunnen. Bøy brødet litt forsiktig fra bunnen og opp for å separere rutene litt. Legg brødet på aluminiumsfolie.
Smelt smøret i en kasserolle. Finhakk urtene, og rør dem inn i smøret med tre pressede hvitløksfedd. Bruk en spiseskje, og fordel smørblandingen i alle rutene.
Del mozzarella i små skiver, og press dem ned i sprekkene i brødet. Strø litt salt og pepper over brødet.
Pakk brødet inn i aluminiumsfolien slik at hele brødet er dekket, og sett det midt i ovnen i 20-30 minutter.
Åpne deretter toppen av folien slik at toppen av brødet er eksponert for varmen. La brødet stå i noen minutter til til osten har smeltet og brødet er gyllent.
Serveres snarest. La gjestene dra store ruter av brød, smør og ost ut av brødet selv.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit