brød og bakst
Myke og gode pitabrød
Hjemmebakte pitabrød smaker helt nydelig, kan brukes til mye mer enn kebab. Se hvor raskt og enkelt det er å bake de myke og saftige brødene selv.
8min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
400 ghvetemel
1 tssalt
25 gfersk gjær (eller 7 gram tørrgjær)
1 og en halv dlvann (romtemperert)
1 og en halv dllettmelk
1 ssExtra virgin olivenolje
Fremgangsmetode
Ha alt det tørre, bortsett fra salt, i en bakebolle. Fersk gjær smuldres over det tørre.
Bland sammen vann og melk og hell over det tørre mens maskinen går på lav hastighet i 5 minutter.
Tilsett salt og olivenolje. Elt deigen først 5 minutter på lav hastighet og deretter i 5 minutter på høy hastighet. Deigen skal være myk og smidig. Dekk med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i 30 minutter.
Del deigen i 8 like store emner (ca. 80 g per emne).
Ha litt mel på underlaget og trill hvert emne til en bolle. Dekk med et rent og fuktig kjøkkenhåndkle og la bollene hvile i ca. 10 minutter.
Forvarm ovnen til 250˚C med stekebrettet midt i ovnen. Bruk gjerne pizzastein eller -stål dersom du har det. Høy varme er viktig for at pitabrødene skal blåse seg opp riktig.
Kjevle hver bolle til en flat, rund leiv på ca. 15 cm i diameter. Legg leivene over på bakepapir.
Overfør bakepapiret til det varme stekebrettet/pizzasteinen og stek i 5-8 minutter. Følg god med mot slutten av steketiden. Pitabrødene er ferdige når de har blåst seg opp til runde «puter».
Pakk inn i kjøkkenhåndkle for å holde brødene saftige og lune til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆