brød og bakst
Nanbrød på tre måter
Det beste tilbehøret til indisk mat lager du lett i stekepanna. Nystekte, flate nanbrød er herlig å dyppe i en smaksrik og varm curry.

50min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Grunndeig:
40 gsmør
4 ssyoghurt naturell
1 tstørrgjær
en fjerdedel tssalt
en halv tssukker
250 ghvetemel
50 gsmeltet smør (til topping)
Til sesamnan:
6 tsristede sesamfrø
Til hvitløksnan med koriander:
3 tsfinhakket hvitløk
3 ssfinhakket koriander
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 6 nanbrød, avhengig av størrelse.
Smelt smør i en gryte. Trekk gryten av platen. La stå i fem minutter etter at varmen er slått av.
Bland yoghurt, gjær, salt og sukker.
Spe med smøret mens du rører. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel, litt etter litt og elt deigen til den er fin og glatt.
Kle bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i seks emner.
Varm en panne og legg ett og ett brød i pannen. Stek på medium varme i tre-fire minutter. Snu brødet. Stek i nye tre-fire minutter. Pensle med smør på oversiden.
Sesamnan
Strø 6 ts ristede sesamfrø over den smørpenslede overflaten.
Hvitløksnan med koriander
Elt inn 3 ts hvitløk og 3 ss finhakket frisk koriander i deigen og kjevle ut emner til tynne brød. Stek som anvist over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆