Til hovedinnhold
brød og bakst

Nanbrød på tre måter

Det beste tilbehøret til indisk mat lager du lett i stekepanna. Nystekte, flate nanbrød er herlig å dyppe i en smaksrik og varm curry.

Nanbrød på tre måter servert på trefat med bakepapir. Hel hvitløk, friske urter og liten skål med sesamfrø ved siden av.

50min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Grunndeig:

40gsmør

4ssyoghurt naturell

1tstørrgjær

en fjerdedeltssalt

en halvtssukker

250ghvetemel

50gsmeltet smør (til topping)

Til sesamnan:

6tsristede sesamfrø

Til hvitløksnan med koriander:

3tsfinhakket hvitløk

3ssfinhakket koriander

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 6 nanbrød, avhengig av størrelse.
Smelt smør i en gryte. Trekk gryten av platen. La stå i fem minutter etter at varmen er slått av.
Bland yoghurt, gjær, salt og sukker.
Spe med smøret mens du rører. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel, litt etter litt og elt deigen til den er fin og glatt.
Kle bakebollen med plast og kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i seks emner.
Varm en panne og legg ett og ett brød i pannen. Stek på medium varme i tre-fire minutter. Snu brødet. Stek i nye tre-fire minutter. Pensle med smør på oversiden.

Sesamnan

Strø 6 ts ristede sesamfrø over den smørpenslede overflaten.

Hvitløksnan med koriander

Elt inn 3 ts hvitløk og 3 ss finhakket frisk koriander i deigen og kjevle ut emner til tynne brød. Stek som anvist over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen