Til hovedinnhold
rundstykker

Proteinrundstykker

Disse proteinrundstykkene er både mettende og sunne. Å lage disse krever heller ikke mye arbeid.

Proteinrundstykker servert på en skjærefjøl

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

3stkegg

250gcottage cheese

2dlgrovt mel

2dllettkokte havregryn

1 og en halvtsbakepulver

en fjerdedeltssalt

2tstørket oregano

150gsmårettskinke

1stkegg til pensling

1klypeEkstra havregryn til å drysse over

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 °C.
Rør sammen 3 egg, 250 g cottage cheese, 2 dl grovt mel, 2 dl havregryn, 1,5 ts bakepulver, 0,25 ts salt og 2 ts oregano til en samlet deig.
Vend inn 150 g smårettskinke.
Form 8 rundstykker med to spiseskjeer og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir.
Visp 1 egg og pensle rundstykkene. Dryss over havregryn og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.