Til hovedinnhold
brød og bakst

Saftig og grovt speltbrød

Bak hverdagsbrødet selv! Her er oppskriften på saftig speltbrød, med herlig sprø skorpe.

Nybakt speltbrød på frokostbord, med kaffekopp, juice og pålegg ved siden av.

1t / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til speltbrød fordeig:

325ggrovt sammalt speltmel

en halvdlappelsinjuice

3 og en halvdlvann

Hoveddeig:

325gfint sammalt speltmel

50ggrovt sammalt rugmel

7gtørrgjær (en halv pose)

1tssalt

2dlvann

Fremgangsmetode

Bland sammen mel, appelsinjuice og vann til fordeigen. Elt med eltekrok i 5 minutter. Deigen vil være veldig klissete.
Dekk bakebollen med plastfolie eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den stå i 30 minutter på kjøkkenbenken.
Ha resten av ingrediensene i bollen sammen med fordeigen. Elt på laveste hastighet i 5 minutter. Speltbrøddeigen skal fremdeles være klissete.
Dekk bakebollen og sett til heving i 2 timer på en lun plass.
Velt deigen ut på en melet overflate og form til et brødemne. Legg over i en smurt, 2 liters brødform. Dekk med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la brødet etterheve i 45-60 minutter.
Forvarm ovnen til 225˚C.
Bruk en skarp kniv til å lage 1-3 snitt i overflaten. Dette gjøres for å kontrollere hvor brødet sprekker.
Stek brødet på rist midt i ovnen i 40 minutter. Ta brødet ut av formen og stek videre i 15-20 minutter for en ekstra sprø og god skorpe. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit