Saftige havrebrød
Hjemmebakt havrebrød står på bordet hos matblogger Elise og familien hver eneste dag. For å spare tid og penger baker hun mange brød i slengen og legger dem i fryseren. Kanskje det er løsningen for deg også?

40min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
3 porsjoner
1200ghvetemel
225gfint sammalt rug mel
225ggrov sammalt hvete
1 og en halvlvann
2ssmaltekstrakt
285ghavregryn
20gfersk gjær
35ghavsalt
Fremgangsmetode
Tips!
For å få en fin og tynn stekeskorpe på brødet kaster Elise inn 1/2 dl vann i bunnen av ovnen etter at hun har satt inn brødene – og forter seg med å lukke igjen døren. Deretter slår hun ned temperaturen til 220 grader, og åpner ikke ovnsdøren igjen før mot slutten av steketiden. Dette for å unngå å miste all dampen. Maltekstraktet i oppskriften gjør at den tynne skorpen nærmest blir karamelisert.