Saftige havrebrød
Hjemmebakt havrebrød står på bordet hos matblogger Elise og familien hver eneste dag. For å spare tid og penger baker hun mange brød i slengen og legger dem i fryseren. Kanskje det er løsningen for deg også?
![En rekke med saftige havrebrod på rist](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1OnJbFd3vyjJm1jwuGyzpD/b11c5e6a8c158e937087ccc19cefa90c/saftig-havrebrod_1200x720.gif?preset=medium&dpr=2&q=75)
2t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
3 porsjoner
1200 ghvetemel
225 gfint sammalt rug mel
225 ggrov sammalt hvete
1 og en halv lvann
2 ssmaltekstrakt
285 ghavregryn
20 gfersk gjær
35 ghavsalt
Fremgangsmetode
Tips!
For å få en fin og tynn stekeskorpe på brødet kaster Elise inn 1/2 dl vann i bunnen av ovnen etter at hun har satt inn brødene – og forter seg med å lukke igjen døren. Deretter slår hun ned temperaturen til 220 grader, og åpner ikke ovnsdøren igjen før mot slutten av steketiden. Dette for å unngå å miste all dampen. Maltekstraktet i oppskriften gjør at den tynne skorpen nærmest blir karamelisert.