brød og bakst
Slik lager du Hotel Bristols legendariske scones
På Hotel Bristol i Oslo serverer de perfekte scones hver eneste uke. Konditorsjef Thea Tsiplakis gir deg hemmeligheten!
![Spisesalen på Hotel Bristols, og nærbilde av de legendariske sconesene](/assets/contentful/b26eki8n3vte/37hYQe3oPCQld9JpF40cLt/9d447edb9cc5c0497a09551063ef5084/scones-oppskrift-1200x720.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
1 kghvetemel
1 og en halv ssbakepulver
en fjerdedel ssnatron
en fjerdedel sssalt
250 gsmør (kaldt)
375 gcréme fraîche
3 stkegg
250 gsukker
2 og en halv stkappelsiner (Kun skallet - finrevet)
325 ghvit sjokolade
Fremgangsmetode
Bland mel, bakepulver, natron og salt med det kalde smøret i en kjøkkenmaskin med K-kroken i 10 minutter, eller til smøret er godt vendt inn.
Tilsett crème fraîche, egg og sukker, kjøres i ca 3 minutter.
Tilsett finrevet appelsinskall og grovhakket hvit sjokolade. Blandes lett inn i deigmassen.
Ha deigen på benken og kna den så du får en fin og litt klissete deigmasse.
Kjevles ut til cirka 1,5 cm tykkelse, og stikkes ut i ønsket størrelse.
Kan fryses rå og stekes fra frossen tilstand.
Stekes på 185 grader i cirka 15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆