brød og bakst
Vannbakkels med persille
Vannbakkels er luftig og herlig. De kan fylles med krem eller vaniljekrem, syltetøy eller bær og serveres til dessert. Hvis du tilsetter persille, og fyller med eplemarmelade, er de fantastisk gode til ost.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 og en halv dlvann
100 gsmør
150 ghvetemel
220 gegg (4 store/mellomstore)
2 ssfinhakket persille
Fyll:
1 glasseplemarmelade
Fremgangsmetode
Kok opp vann, og smelt smøret i det kokende vannet.
Tilsett alt melet på en gang under stadig omrøring med en tresleiv. La kasserollen stå på middels varme og rør til deigen blir til en stor klump. Fortsett å røre et par min til deigklumpen blir «stekt» på alle sider.
Ha deigen over i en bakebolle.
Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn. Rør inn persille til slutt.
Sprøyt ut rundinger på et stekebrett.
Bak ca. 20 min på 200 °C.
Avkjøl.
Bruk en sprøytepose med tyll og fyll bakkelsene med eplemarmelade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆