brød og bakst
Verdens enkleste hvitløksbrød
All den gode sommermaten vår fortjener selskap av et skikkelig godt hvitløksbrød. Med disse smarte triksene er det klart til servering i løpet av 20 minutter.
![hvitloksbrod_hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6ei6XN24Ic5FTh2J6bgGIp/e99ef695dd76a6d381753c0a047056f6/hvitloksbrod_hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
100 gromtemperert smør
2 feddrevet hvitløk
1 ssfinhakket bladpersille
1 ssfinhakket gressløk
en fjerdedel tsflaksalt
en fjerdedel tspepper
1 stkbaguette
Fremgangsmetode
Rør sammen mykt smør, hvitløk, persille, gressløk, salt og pepper i en skål.
Forvarm ovnen til 180˚C. Snitt brødet i skiver med en skarp kniv uten å skjære helt igjennom.
Fyll snittene i baguetten med hvitløksmøret. Stek midt i ovnen til smøret har smeltet og brødet er sprøtt og gyllent på toppen, 10-15 minutter.
Tips! Skal du ha skalldyrfest? Prøv med finhakket fersk estragon i hvitløksmøret.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆