brød og bakst
Hjemmelaget hvitløksbrød
Høstens supper og gryter er ofte enda bedre med hvitløksbrød som følge. Bruker du ferdigstekt baguette er det klart på 20 minutter!

15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkbaguette
100 gromtemperert smør
2 feddrevet hvitløk
1 ssfinhakket bladpersille
1 ssfinhakket gressløk
en fjerdedel tsflaksalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Rør sammen mykt smør, hvitløk, persille, gressløk, salt og pepper i en skål.
Forvarm ovnen til 180˚C. Snitt brødet i skiver med en skarp kniv uten å skjære helt igjennom.
Fyll snittene i baguetten med hvitløksmøret. Stek midt i ovnen til smøret har smeltet og brødet er sprøtt og gyllent på toppen, 10-15 minutter.
Tips!
Skal du ha skalldyrfest? Prøv med finhakket fersk estragon i hvitløksmøret.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆