Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Emoji-kjeks

Alle klarer å lage disse søte og morsomme emoji-kjeksene. Det er bare å bake verdens enkleste kjeks, lage glasur i ulike farger og sette i gang med pynting!

Emoji-kjeks

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Kjeks:

350gmelange (romtemperert)

125gmelis

375ghvetemel

Royal icing-glasur:

3stkeggehviter

1klypesalt

450gmelis

3tskonditorfarge (forskjellige farger, 1 ts per farge)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 24 kjeks, avhengig av størrelse.

Kjeks

Miks romtemperert Melange med en kjøkkenmaskin, og tilsett siktet melis litt og litt.
Tilsett mel litt og litt, og miks på lav hastighet, til du har en jevn deig.
Når deigen er godt blandet heller du den ut på benkeplaten drysset med litt melis. Kna den sammen til den føles mer kompakt og ikke sprekker opp i kantene når den klemmes på.
Legg deigen på et bakepapir og legg et nytt bakepapir over. Kjevle den ut til cirka 0,75 cm høyde og hull ut runde former, enten med en kakeform eller et glass med tynne kanter.
La det være cirka 1,5 cm mellom hver uthulling, slik at kakene ikke steker inn i hverandre.
Før bakearket over på en stekeplate og stek i cirka 12–15 minutter i forvarmet ovn på 180 grader, til kakene blir lysgylne i kantene. Ha kakene umiddelbart over på rist til avkjøling.
Gjenta prosessen til du går tom for deig.

Royal icing-glasur

Ha eggehvitene i en bolle, og pisk på middels til lav hastighet i cirka 20 sek før du har i en klype med bordsalt. Bruk en håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
Pisk dem igjen i cirka 20–30 sek før du porsjonsvis har i siktet melis. Du vil da se at glasuren blander seg til en fast masse innen det neste minuttet.
I separate boller har du i konditorfarge/konditorgele. Unngå helst å bruke flytende konditorfarge, men bruk heller fast konditorfarge på tube. Bruk cirka 1 ts konditorfarge per farge.
Fordel glasuren i de separate bollene, og rør godt, til fargene er blandet inn.
Ha glasuren over i ziplock poser, eller sprøyteposer, og klipp et lite hull i enden av hver pose for å klemme ut glasuren.
Følg videoen nedenfor for å se hvordan du pynter emoji-kjeks!

Husk!

Kjeksene må være helt avkjølt før du starter pyntingen, ellers vil glasuren bare renne av. Legg dem eventuelt fem minutter i fryseren før du begynner å pynte.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn