Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Hjemmelaget rødgrøt

Rødgrøt lager du enkelt av rød saft og potetmel. Server den med melk eller fløte – og gjerne med friske bær på toppen.

Hjemmelaget rødgrøt med bringebær, i dessertglass med fløte på toppen. Pyntet med ferske bringebær og sitronmelisse. Blå bakgrunn.

5min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

5 porsjoner

1lrød saft (ferdig utblandet, gjerne litt sterk)

5sspotetmel

2 og en halvdlferske bringebær

3dlfløte/melk (til servering)

Fremgangsmetode

Bland saften, 2 deler vann og 5 deler saft. Når du synes den er litt for sterk, lag den en anelse sterkere (de aller fleste lager saften for svak første gangen).
Hell saften oppi en kjele og tilsett potetmel. Tilsett bærene, og knus dem lett. Smak til med litt sukker om de er veldig sure.
Sett platen på medium til sterk varme, under konstant omrøring, så potetmelet ikke setter seg fast i bunn av kjelen.
Grøten vil tykne etterhvert som den blir varm. Trekk kjelen av platen like før grøten når kokepunktet, for å unngå at grøten blir gummiaktig i konsistensen.
Sett så kjelen til avkjøling. Om du har lyst, porsjonerer du ut i skåler allerede nå. Da avkjøles den dobbelt så fort.
Servér med melk, fløte, eller en blanding av begge.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit