Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Krydderkake med kremostglasur

Saftig og god krydderkake som smaker som nystekte pepperkaker og med kremostglasur med klementinsaft i. Det er smaken av jul!

Krydderkake med kremostglasur

40min / 25min forberedelsestid

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

4stkstore egg

100gbrunt sukker

125ghvitt sukker

200gFlytende Melange med smør og rapsolje

3dlkulturmelk (3,5% fett)

175ghvetemel

1tsmalt ingefær

1tsmalt kanel

en halvtsmalt nellik

2tsbakepulver

1tsnatron

Kremostglasur:

400gmelis

1stkMelange stick (100 g Melange), i biter

1bokskremost med mandarin og ananas (125 g)

Finrevet skall av 1 klementin

2ssklementinsaft (ca)

Fremgangsmetode

Oppskriften lages i liten langpanne á 20x30 cm, og gir ca. 15 porsjoner.

Krydderkake

Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm), eller dekk den med bakepapir. (Doble oppskriften dersom du bruker stor langpanne. Kaka trenger i tilfelle ca. 10-15 minutter ekstra steketid.)
Ha egg og begge typer sukker i en miksebolle. Visp til en luftig eggedosis. Tilsett Flytende Melange med smør og rapsolje og kulturmelk, og visp godt.
Sikt sammen hvetemel, krydder, bakepulver og natron, og ha det oppi miksebollen. Visp bare akkurat nok til at det tørre er blandet inn. Hell røra over i den klargjorte formen, og se til at den fyller formen i et jevnt lag.
Stekes på midterste rille i ca. 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne – har pinnen rå røre på seg, trenger kaka å stekes litt til. Kommer den ut med litt fuktige smuler på, er kaka ferdig. Avkjøles helt i formen.

Glasur

Glasuren lages ved å ha melisen i en food processor med knivblad. Sett på lokket og kjør maskinen noen sekunder for å få vekk eventuelle klumper i melisen. Tilsett Melange Stick og kjør maskinen til margarinen er hakket opp og blandet inn.
Tilsett kremost og finrevet klementinskall og kjør maskinen noen sekunder til. Se an hvor mye klementinsaft du trenger for å få konsistensen du vil ha, ca. 1-2 ss, bare pass på å ikke kjør maskinen mer enn nødvendig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn